Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Бірюзовий килим в інтер'єрі

Бірюзовий килим в інтер'єрі

Бірюзовий килим в інтер'єрі

Бірюзовий килим внесе в інтер'єр освіжаючу і бадьору ноту. Але з подібним покриттям для підлоги потрібно бути обережними. Адже бірюза може бути різною: від ніжних, пастельних аквамариновий відтінків до експресивного і насиченого. Перед тим, як придбати бірюзовий килим, необхідно врахувати габарити кімнати, її призначення і колірне рішення. Адже від цих нюансів залежить, заграє чи інтер'єр новими фарбами або експеримент з килимом незвичайного кольору виявиться провальним.

Як впливає бірюзовий колір на інтер'єр?

бірюзовий килим в інтер'єрі

Бірюзовий - це не що інше, як звичайне поєднання зеленого і блакитного кольорів. Але в залежності від того, в яких пропорціях змішувати ці два кольори, можна отримувати нескінченну кількість дивовижних бірюзових відтінків. В інтер'єрі подвійність кольору впливає на різних людей по-різному. Людей активних, рухливих бірюза заспокоює. А стриманого і спокійного людини, навпаки, бадьорить і налаштовує на позитивний лад. Так що з упевненістю можна сказати, що колір морської хвилі підходить всім.
Те ж стосується і різних видів кімнат. У ванній бірюзові відтінки дозволять створити морський стиль. У спальні пастельні відтінки налаштують на умиротворення і спокій. У вітальні глибокі блакитні тони підкреслять благородність і вишуканість дизайну. А в дитячій аквамарин і бірюза створять веселу і радісну атмосферу.

5 правил використання бірюзового килима в інтер'єрі

Просто купити і покласти килим на підлогу недостатньо. Потрібно зробити так, щоб покриття надавало кімнаті особливу атмосферу, створювало затишок і підкреслювало сильні сторони дизайну і планування кімнати. П'ять нескладних правил допоможуть уникнути типових помилок оформлення приміщення килимами блакитних відтінків.

Яскравий бірюзовий акцент.

Іноді за допомогою килима в соковитому кольорі можна відвернути увагу від вад планування, наприклад - невеликої площі кімнати. Крім того, покриття в аквамариновий тонах викликає позитивні емоції і створює умиротворений, але радісний настрій.

Кольорові акценти.

Щоб бірюзовий килим не виглядав самотнім відлюдником в інтер'єрі, до нього в компанію можна додати штори і подушки того ж кольору. Тоді в інтер'єрі з'явиться гармонія. При цьому загальне оформлення кімнати може не перегукуватися з кольором.

Пом'якшення кутів.

Строгість класичного і мінімалістичного дизайну легко пом'якшити з допомогою блакитного килима круглої або овальної форми. Але потрібно обов'язково доповнити інтер'єр декількома круглими предметами - пуфом, столиком, абажуром або вазою.

Оптимізація простору.

У маленьких кімнатах не завжди є можливість помістити великий килим. Але є відмінна альтернатива - доріжка. Її можна покласти біля ліжка в спальні або перед диваном у вітальні.

Геометричний тренд.

Зараз в моді геометричні малюнки. Лінії, квадрати, ромби, зигзаги «вміють» коригувати простір. Ромби і зигзаги візуально витягнуть кімнату, смуги зорово розширять її, а контрастні мотиви відвернуть увагу від скромних габаритів приміщення.

Кольори «компаньйони» бірюзового

Бірюзовий колір настільки самодостатній, що іноді до нього важко підібрати підходящу «пару». Якщо не вгадати з кольором- «компаньйоном», то є ризик створити несмачний і безглуздий інтер'єр. Щоб цього не сталося, необхідно знати про те, з якими кольорами палітри поєднуються блакитні відтінки.

білий

Шляхетний білий колір в дуеті з бірюзою дає повне відчуття аристократичної атмосфери. Але подібна комбінація може виглядати занадто холодно. Розбавити «прохолодну» обстановку можна теплими фарбами. Для цього досить додати до інтер'єру теплі відтінки: шоколадні, фісташкові, жовті.

коричневий

Поєднання бірюзи і шоколадних відтінків наближає інтер'єр до природних фарб навколишнього середовища. Підходить для тих, хто любить дизайн в стилі еко. Адже саме він повторює всю красу і природність природи.

бежевий

Бежевий - ідеальне для килима кольору морської хвилі. Пастельні тони прекрасно відтіняють експресію блакитних відтінків. Пісочний, карамельний, мигдальний тони в світлому виконанні - чудовий фундамент для створення інтер'єру з бежевими акцентами.

золото

Відмінно гармонує килим і текстиль бірюзового кольору з інтер'єром, де присутні золотисті мотиви. Лампи з позолотою, позолочені візерунки на шпалерах і гардинах - все це буде чудово поєднуватися в стильний ансамбль з бірюзовим килимом.


Непогано виглядає бірюзовий в оточенні сірих, синіх, жовтих, горіхових і зелених кольорів. Головне - вміло підібрати саме той бірюзовий відтінок, який найвдаліше «впишеться» в загальну кольорову гаму кімнати.

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років