Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Дитячі килими: для чого вони потрібні?

Дитячі килими: для чого вони потрібні?

Батьки постійно стикаються з питанням правильного оформлення інтер'єру кімнати для дітей. Це стосується самих різних речей, в тому числі і килима. Він є невід'ємною частиною багатьох будинків, а в дитячій виконує захисну функцію для ніжних ніжок, оскільки має м'яке і зберігаюче тепло покриття.

Призначення дитячих килимів

 

Дитяча кімната є єдиним місцем в квартирі, яке постійно міняється в міру зростання її мешканців. Новонародженим немовлятам не потрібно килим дитячий, але явно знадобиться батькам, які часто будуть підходити до ліжечка чада босоніж. Приблизно з півроку і аж до 4 років дитина активно повзає, рухається і грає на підлозі. У таких ситуаціях підлоговий виріб обов'язково має бути в кімнаті. Коли малюк почне повзати і робити свої перші кроки, килими пом'якшать падіння і захистять від травм.

 

Як відомо,  діти займаються на підлозі практично всім: відпочивають, стрибають, грають у машинки і ляльки, займаються збором конструкторів і пазлів. Тому вкрай важливо придбати великі дитячі килими, які відрізнялися б м'якістю, зручністю, теплотою, практичністю і займали велику площу. З хлопчикам і дівчатками шкільного віку краще консультуватися при підборі виробу. В такому випадку діти теж будуть брати участь в оновленні інтер'єру своєї ж кімнати.

 

Перед тим як придбати яскравий килим в дитячу, необхідно переконатися в тому, що він відповідає певним вимогам. Для цього робиться акцент на:

 

Теплі і практичності. Дітям хочеться пізнавати цей світ, вони постійно грають і ведуть активний спосіб життя, тому часто кидають або проливають щось на підлогу. Килимовий виріб прослужить довго і точно не втратить свій гарний вигляд лише в разі виготовлення з високоякісного і теплого матеріалу, який легко чиститься, не має запаху і не линяє.

 

М'якості і фактурі продукції. Малюки, початківці робити свої перші кроки або повзати, повинні відчувати виключно комфорт під час дотику до полотна.

 

Гіпоаллергенності. Перед покупкою особлива увага звертається на натуральний склад, що не викликає алергічних реакцій.

 

Дизайні і малюнку. Річ повинна викликати у дитини позитивні емоції і прекрасно вписуватися в інтер'єр.

 

Віці дитини. Критерії вибору для малюків і підлітків сильно різняться.

 

Поради щодо вибору розміру і догляду за виробом

 

Щоб правильно підібрати м'які килими в дитячу оптимального розміру, зазвичай враховується площа приміщення, але краще дотримуватися і інші правила. Наприклад, в разі покупки одного великого килима між ним і стіною рекомендується залишати хоча б мінімальний проміжок в кілька сантиметрів. Більш того, краще не заправляти сам виріб під меблі - в такому випадку проводити ретельне прибирання буде складніше. Додатково до килима слід купити спеціальну підкладку, яка утримує покриття на місці і не дозволяє його краям загинатися.

 

Батькам, які купують великі килими в дитячу, потрібно знати, як правильно доглядати за ними. Для очищення часто користуються спеціальними миючими засобами, при цьому обробляти поверхню жорсткими щітками заборонено. Якщо включається пилосос, то він не повинен працювати на максимумі. Ліквідувати застарілі плями можна за допомогою лимонного соку і соди, а також спеціальних порошків. Що стосується маленьких і легких полотен, то вони можуть постояти в порошку, а потім пратися в машинці.

 

Якщо ви ще не знаєте, де купити дитячий килим, радимо зайти в інтернет-магазин ComfortROOM і уважно ознайомитися з усім представленим асортиментом - визначитися з оптимальним варіантом тут точно не складе труднощів!

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років