Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Як відрізнити килими ручної роботи від машинних виробів

Як відрізнити килими ручної роботи від машинних виробів

Килими ручної роботи давно користуються особливою популярністю, вони виглядають солідно, красиво, мають цілий ряд відмінностей від килимів, виконаних машинками. Ручна робота завжди цінувалася, це ексклюзивні речі, які робили з особливою увагою, з любов'ю. Можна виділити цілий ряд відмінностей, які допоможуть вам визначитися, які килими є ручними, а які були зроблені заводським способом.

Відмінності килимів ручної роботи

Машинні килими виготовляються за допомогою спеціального програмного забезпечення, обладнання повністю комп'ютеризовано. Тут спостерігається дуже маленька похибка, обов'язкова вузлова симетрія, постійність кольороої гами. Однак килим ручної роботи частіше має похибку, тому що людський фактор ніколи не зможе вберегти його від дефектів.

Різниця в бахромі

Відмінність килимів ручної роботи, перш за все, в наявності бахроми. Щоб побачити відмінності, достатньо придивитися до країв, в цьому випадку ви зможете знайти для себе основні параметри. Відмінності явні, у ручних виробів обов'язково є бахрома, іноді її підвертають, обшивають, але вона є частиною самої основи килима. Якщо ж це машинна робота - дана частина просто пришивається до самого килиму.

оверлок килима

Пропонується кілька варіантів, як відрізнити килим ручної роботи. В увагу береться бічний оверлок килима, однак якщо це овальний або круглий виріб, то тут бахрома буде всебічною. Якщо ж виріб квадратної форми, то обведення у вигляді оверлока нерівномірнае, іноді килим може бути підшитий з боків. Якщо ж це машинна робота, то тут буде рівномірний відступ з усіх боків.

На килимах ручної роботи допускаються вузлики, у них невеликий огляд, але при цьому часто видно, що нитки перев'язані вручну.

додаткові відмінності

Також можна спостерігати інші відмітні риси. Перш за все, це склад, якщо це машинний виріб, то тут буде використовуватися натуральна синтетична сировина, найчастіше це шерсть або бавовна. Якщо ж це синтетика, то це акрил, поліпропілен. Що стосується забарвлення, то в килимах ручної роботи допускається Абраш, тобто невелика зміна відтінків від одного кольору до іншого. Такий ефект можна побачити в східних килимах Кавказу, Непалу. Часто пряжу фарбують не надто великими партіями, тому можуть бути помітні відмінності.

Заводська етикетка

Багатьох хвилює, як визначити килим ручної роботи, і один з факторів - заводська етикетка. Якщо килим виконаний заводським способом, на ньому обов'язково буде маркування або ж етикетка. Вони мають спеціальні нашивки або наклейки на зворотній стороні. Зазвичай це робиться для того, щоб вказати інформацію про виробництво, вказується серія, розмір, склад матеріалів. При цьому не варто завжди вірити тому, що зазначено на такій етикетці, неправди стосується опису складу виробу, коли часто за натуральний матеріал видають недорогу синтетику. Якщо це килим ручної роботи, то тут виключені будь-які нашивки, на деяких виробах може бути підпис у вигляді вишивки від творця, але етикеток не буде.

Виділяють кілька способів, як відрізнити ручні килими, вони відрізняються гнучкістю, їх можна дуже легко скласти вдвічі, на виворітній стороні буде дуже добре видно малюнок і його забарвлення, вони будуть також яскравими. Для ручної роботи підходить комбінація різних матеріалів, що відсутньо при машинному виробництві. На килимах, виконаних вручну, ви можете побачити світлу і темну сторону.

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років