Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Як почистити килимову доріжку

Як почистити килимову доріжку

Правила чищення килимових доріжок

Купуючи килимову доріжку перший час необхідно дбайливо ставиться до її ворсу, якому потрібно ще встоятися. Приблизно до 2-х місяців рекомендується використовувати при збиранні тільки віник з натуральних м'яких прутів. Хоча навіть його застосовуємо не частіше двічі в тиждень, щоб зовнішній вигляд довше залишався як новий.

як почистити килимову доріжку

Переходячи до збирання за допомогою пилососа, завжди дотримуємося правила йти вздовж ворсу, а не поперек нього. Починаємо з виворітного боку, щоб запобігти попадання пилу вглиб виробу. Варіант насадки при цьому на пилососі різниці не має.
Зовсім інші вимоги до сторони килимової доріжки з ворсом. Якщо купували натуральне виріб з такого матеріалу як шерсть, то насадка повинна мати довгу щетину для глибокого проникнення між волокнами. Коротка щетина відповідно застосовується на килимках з коротковорсовим покриттям. Коли ворс особливо довгий необхідно взагалі відмовитися від використання насадок з щетиною і замінити її повністю пластмасовим варіантом.

Вибивання на свіжому повітрі

Не забуваємо про старий спосіб очищення килимової доріжки вибиванням її на вулиці. Свіже повітря з невеликим вітром посприяє кращому видаленню пилу. Досить двічі на рік взимку і влітку вдаватися до такої процедури, щоб виріб прослужив вам довше. Взимку виходимо вибивати, коли лежить сніг, а влітку в суху пору. Хлопавкою проходимо виключно з вивороту, а ворс дбайливо очищаємо віником.
Взимку в якості миючого засобу використовуємо чистий недавно випавший сніг. Влітку готуємо простий розчин з додаванням до води оцту. Змочуємо ганчірку і уздовж ворсу починаємо вимивати нашу доріжку. Нехитрі варіанти повернути яскравість фарбам, що втратили свою пишність під час піврічної експлуатації.

Переходимо до прання килимової доріжки

Через кілька місяців може знадобитися прання килимових доріжок, але тут є свої нюанси. Краще передати все на прання хімчистці, де фахівцями швидко будуть виконані необхідні процедури по виведенню плям. У будинку трохи складніше випрати виріб:
починаємо з видалення пилу за допомогою пилососа з усіх боків;
після звертаємо доріжку в рулон для переміщення її у ванну;
виворіт намочують водою температурою до + 50 ° C;
розгортаючи полотно невеликими фрагментами, починаємо наносити свій миючий засіб плавними круговими рухами;
щіткою вже з великим зусиллям намагаємося втерти миючий засіб якомога глибше в волокна;
звертаємо очищений фрагмент в рулон і переходимо до іншої сторони килимової доріжки;
прополощіть, а потім висушіть до повного видалення вологи.
Незважаючи на всю обережність і дорогі миючі засоби доріжки можуть втратити свій колір під час прання, а також форму. Таке відбувається з кількох причин:
ворс втратив свою м'якість, що призвело до руйнування його структури і появи великої кількості ворсинок;
між нитками з'явилося занадто багато вільного місця і як наслідок виріб виходить хвилястим;
фарби просто змилися, роблячи малюнки менш насиченими.
Такі наслідки неминучі для тих власників, які спробували випрати килимову доріжку не призначену для цього: клейова основа, занадто довгий ворс, натуральні матеріали волокон. Обов'язково варто при покупці консультуватися з продавцем з приводу можливості прання і інших нюансів, характерних саме вашого килима.
Взагалі будь-який вид очищення килимової доріжки сприяє продовженню її служби. Якщо дотримуватися правил визначених виробником, то ще довгий час ваш виріб буде залишатися як новим і радувати ваш погляд.

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років