Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Килимова доріжка на сходи

Килимова доріжка на сходи

Килимова доріжка на сходи: як підібрати

Сходи в будинку кожен день піддаються важким навантаженням, що може не тільки відбитися на її зовнішньому вигляді, але і порушити цілісність конструкції. Килимова доріжка може зберегти цілісність сходів, і разом з тим стати стильним предметом інтер'єру. Таке покриття робить пересування по сходах практично беззвучним, що порадує багатьох батьків.

вибір килимової доріжки для сходів

Вибір полотна для сходів дещо відрізняється від вибору підлогового килима. Призначена для сходів доріжка повинна відповідати наступним вимогам:
зі зворотного боку повинно бути вказане спеціальне маркування для сходів або піктограма з її зображенням;
якщо доріжка буде фіксуватися без проклейки, то краще придбати прогумовану модель;
в процесі кріплення полотна на бетонних сходах необхідно використовувати спеціальні тримачі, що запобігають його ковзанню по сходах.

Розрахунок довжини полотна

При установці покриття часто виникає проблема нестачі придбаного матеріалу, що перекреслить всю виконану роботу. Тому перед його покупкою важливо правильно розрахувати довжину виробу.
Заміри слід почати зверху, склавши ширину проступів і висоту сходів з додаванням припуску в 3-4 см. Отримане число необхідно помножити на кількість сходинок.

Як закріпити килимову доріжку?

Існує кілька способів фіксації покриття на сходах, серед яких можна виділити найбільш надійні. Для установки будуть використовуватися різні матеріали, кожен з яких має свої плюси і мінуси.
1. Фіксація клеєм. Доріжка щільно прилягає до сходів, що забезпечує їй надійну фіксацію. Вона не буде кривитися або зрушуватися, але під час її зняття може зіпсуватися підгрунтя сходів. Такий спосіб кріплення віднімає всяку можливість перестелити доріжку.
2. Кріплення скотчем. Даний спосіб вважається одним з найбільш зручних, так як в будь-який момент можна зняти двосторонній скотч і пересунути доріжку. Але в силу нерівномірного розподілу смужок скотча покриття не може бути повністю зафіксовано. Та й сам скотч з часом втрачає свої властивості, в зв'язку з чим, доріжка почне відклеюватися.
3. Монтаж за допомогою кнопок і цвяхів. Таке кріплення дозволяє щільно зафіксувати полотно на сходинках, не дозволяючи йому з'їжджати. Але при бажанні змінити покриття на нове на сходинках залишаться отвори від цвяхів. Такий варіант підійде тільки для дерев'яних сходів.
4. Фіксація рейками. Установка дерев'яних рейок забезпечує надійну фіксацію доріжки, і при необхідності їх можна легко зняти. Постійний вплив високих температур і вологості може призвести до змін розміру рейок, через що покриття почне ковзати.
5. Монтаж за допомогою затискачів. Конструкція являє собою металеву рейку зі щілиною, рівну подвійній товщині полотна. Такий варіант вважається одним з найбільш надійних, хоча його часто комбінують з клеєм, скотчем і цвяхами.

6. Кріплення для килимових доріжок. Виріб виготовлено з металу, часто стилізованого під золото або срібло. Закріплюється конструкція по всій ширині доріжки, надійно фіксуючи її на сходах. Такий спосіб досить зручний в користуванні, адже при його знятті сходи і доріжка не ушкоджуються.

Килимове покриття допоможе вашим сходам не тільки прикраситися, але і захистити їх від можливих пошкоджень. Важливо вибрати зручний і надійний спосіб кріплення, що дозволяє при необхідності легко здійснювати заміну доріжки.

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років