Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Як вибрати килимову доріжку

Як вибрати килимову доріжку

Правильно підбираємо килимову доріжку для будинку

Незалежно від покриття підлоги у вашому будинку обійтися без килимової доріжки складно. Вона універсальна для всіх кімнат. На ній з легкістю розміщуються діти в ігровій кімнаті або домашні тварини, що допомагає рятуватися від протягів, які мимоволі з'являються при відкриванні вікон, дверей. Додатково підлога стає трохи яскравіше за рахунок наявності на килимі малюнка.

як вибрати килимову доріжку

Процес створення килимової доріжки нескладний. Основа виготовляється за допомогою методу тафтінга, а вже на неї накладається основне полотно з волокнистих ниток. Об'єднання відбувається в основному за допомогою клею. Узорів надає ефект обсягу, який візуально робить ваш виріб більше.
Для будинку потрібно вибирати не тільки красиву килимову доріжку, а й якісну. Процес покупки проходить в кілька етапів, де на кожному буде перевірятися один з параметрів виробу. Пройшовши всі етапи, покупець отримає килимову доріжку яка відслужила вже понад 10 років.

Придивляємося до матеріалу

Незважаючи на широкий асортимент, всі килимові доріжки випускаються з двох матеріалів. Їх запам'ятати вийде з першого разу.
Штучний: поліестер, поліамід, поліпропілен. Якість трохи програє натуральним волокнам, але при цьому покупець отримує менш вимогливий матеріал. Прибирати можна рідше, а ціна значно нижче аналога.
Натуральний: сизаль, шерсть. Такі вироби прослужать своїм покупцям набагато довше. Малюнки модні і відповідають за стилем сучасних інтер'єрів. Недоліком стає необхідність дбайливого ставлення і висока ціна.
До матеріалу можна віднести підбір потрібного вам ворсу по висоті. Завдяки виробникам кожен покупець має можливість точно прикупити килимову доріжку під свої потреби: ходити по ним або лежати біля каміна. За довжиною ворсу існують такі поділи:
циновка або відсутність ворсу;
до 25 мм коротковорсний;
до 55 мм довговорсний.
Від довжини ворсу килимові доріжки будуть відрізнятися за своїм призначенням. Так довговорсні вироби відмінно підійдуть для вечірнього проведення часу на підлозі зі своїми дітьми. Вони найкраще дарують тепло, але при цьому дуже активно збирають пил. Рекомендується розміщувати в кімнатах з найменшим ризиком швидкого забруднення: спальні, зали, вітальні.
Коротковорсні практичніші. Вони в цілому розміщуються в кожній з кімнат, де потрібно утеплити підлогу. Єдиною особливістю буде складна процедура виведення плям. Хоча будь-який вид забруднення видаляється - хімчистки справляються з коротковорсними килимовими доріжками.
Рогожа сама практична з усіх килимових доріжок. Волокна переплетені прямо біля основи виробу, що гарантує їх надійну фіксацію. Прання або прибирання пилососом виконується швидко, а головне без наслідків для матеріалу. Часто такі вироби можна спостерігати в громадських закладах з великою прохідністю людей. Для вашого передпокою кращого підлогового покриття годі й шукати.

особливості підкладки

Зараз всі килимові доріжки випускаються з двома основами. На першу підкладку кріпляться нитки ворсу складом не сприйнятливим до багатьох миючих речовин. Поверх ворсу накладається друга основа, яку ми можемо бачити на виворітній стороні. Матеріалом другої підкладки виступає:
гума;
повсть;
джут.
Гума використовується в килимових доріжках для громадських місць. Її властивості допомагають килимам краще справлятися з брудом і вологою. У квартирах подібні вироби зустрічаються вкрай рідко, а ось в приватних будинках вже частіше. Ними вистилають веранди, передпокої, а також зони відпочинку. 

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років