Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Способи розміщення килимів у квартирі

Способи розміщення килимів у квартирі

У сучасному світі килими - це не скільки елемент розкоші, стільки звичайний виріб, який підкреслює переваги кімнати і дизайну інтер'єру та прикриває її недоліки. Саме тому звичайний палас може як ідеально вписатися в дизайн, так і зіпсувати всю концепцію кімнати. Щоб мати максимальну свободу при виборі килимового виробу, слід ознайомитись з усіма варіантами розміщення килима в різних кімнатах:

· Спальні;

· Вітальні;

· Кухні;

· Коридорі.

Спальня

Спальня повинна бути максимально комфортною для людей. Саме тут найчастіше використовуються приліжкові килимки, які розміщуються по обидві сторони від ліжка. Вони відрізняються більш витягнутим співвідношенням сторін.

Найчастіше використовуються килими із середнім або довгим ворсом, які забезпечують максимально приємний тактильний комфорт при контакті з виробом. Тільки уявіть, як вранці ви, потягуючись, встаєте і занурює свої стопи в пухнасте диво, яке приємно обволокує і зігріває ноги. Саме за це і люблять килимки - за відчуття затишку і комфорту.

Однак приліжкові килими є не єдиним варіантом оформлення спальні. У вас також є можливість купити килим розміром більше і покласти його перпендикулярно ліжку. Таким чином краї килима виступатимуть з двох або трьох сторін, що наділить кімнату тими ж перевагами, але зовсім іншим зовнішнім виглядом. Вибір за вами!

Вітальня

Одна з найбільш важливих і складних в оформленні кімнат. Існує маса варіантів і способів обставити вітальню килимами. Дана стаття огляне лише основні з них.

Один великий килим. Ідеальний варіант, якщо приміщення не відрізняється особливими габаритами. Найчастіше ставиться або під обідній стіл (якщо такий є в кімнаті), або перед м'якою частиною. Якщо вітальня дійсно невелика, у вас є можливість взяти розмір трохи менше, щоб навколо килима утворилася окантовка з підлоги. Таким чином ви отримуєте можливість візуально збільшити простір кімнати.

Один великий килим і кілька поменше. Такий спосіб використовується, якщо вітальня має досить великою площею (від 20 квадратів). Килимки стелять зонально в різні частини кімнати. Краще підбирати моделі з однієї колекції, щоб вони ідеально поєднувалися один з одним, проте бувають і інші варіанти. Також подібне розміщення користується популярністю в квартирах-студіях. Окремі килими використовуються в зоні відпочинку і обідній зоні.

Кілька маленьких килимів. Можуть використовуватися в абсолютно різних варіантах, щоб відокремити одну зону кімнати від іншої. У такому випадку кількість і розміри килимів обмежуються тільки фантазією господаря будинку або дизайнера.

Килим на стіну. Вважається, що використовувати такий елемент в інтер'єрі - це продемонструвати свою архаїчність. Однак окремі моделі сучасних килимів демонструють дуже красиві сцени і візерунки. І зовсім не соромно використовувати їх таким чином. Тим більше, що зараз існують окремі колекції під свята: новорічні килими (з ялинками, Санта Клаусом і мисливськими сценами), для Хеллоуїна (з черепами і гарбузами) і т.д.

Кухня

Кухня вимагає практичності. Адже всім відомо, що це робоче приміщення, яке частіше за все піддається забрудненню. Саме тому кухонні килими повинні бути максимально зносостійкими і практичними. Найкраще проігнорувати моделі з довгим і середнім ворсом і придбати килим з коротким ворсом або взагалі без ворсу. Чистити такі вироби одне задоволення.

Також на кухню краще не купувати килими з натуральних матеріалів. Багато з них призначаються тільки для сухого чищення, що дуже важко гарантувати в приміщенні, де постійно використовується вода.

Існує два основні варіанти розміщення: один великий килимок, який застелить майже всю кухню, або доріжка під робочу частину. Другий варіант дуже практичний, оскільки такий виріб набагато легше чиститься (через свої габарити). Ви можете безпосередньо віднести його в ванну кімнату і помити там. Розміри такої доріжки складають близько 0,8х2 м. У різних виробників вони можуть відрізнятися на кілька сантиметрів. Для того, щоб невеликі килими «не їздили» по плитці, використовується підкладка на силіконовій основі. Він нібито прилипає до плитки і зменшує ковзання, не використовуючи клейкі матеріали.

Коридор

Характер розміщення килимів в коридорі залежить від його форми. Якщо вона більш витягнута, то використовується обрізна доріжка певної ширини. Якщо немає, то звичайний килим. Оскільки в коридорі найчастіше немає вікон, не слід налягати на темні відтінки, проте вибір світлого кольору не відрізняється практичністю, адже це найбільш прохідна кімната. Тут кожен клієнт повинен вирішити сам, що йому більше необхідно: ідеальний зовнішній вигляд або практичність. До того ж коридор можна висвітлити світлою підлогою або стінами.

Як бачите, існує маса варіантів розміщення килимів. Певних правил немає, тому вибирайте варіант за покликом серця для досягнення ідеального інтер'єру в квартирі або приватному будинку.

Рекомендовані товари

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років