Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Стелимо килим у спальні по законам класики

Стелимо килим у спальні по законам класики

Стелим килим в спальні за законами класики

кладемо килим в спальні правильно

Перед тим, як послати килим в спальні, потрібно звернути увагу на її стиль, конфігурацію і кольорове рішення. Якщо інтер'єр витриманий у класичному стилі, то краще вибрати прямокутну або квадратну форму полотна і традиційну схему розташування. Килим розкладається таким чином, щоб він виходив за межі ліжка на 0,5 - 0,6 м з трьох сторін (виключаючи ізголів'я). При такому розміщенні кімната візуально здається більше.
Якщо габаритні килими не вписуються в ваше поняття про стиль або ви вважаєте їх непрактичними, можна вибрати інший варіант - два невеликих килимка по обидва боки ліжка. Тоді в кімнаті з'явиться симетрія і чітка закономірність. Якщо квадратні метри дозволяють, можна додати і третій килимок - біля підніжжя. Так раціонально використовується прямокутне, витягнуте простір кімнати.

Альтернативні схеми розташування килима

Сучасний стиль дозволяє відійти від звичних стандартів і пропонує кілька нових рішень, відмінних від класики:
Перед ліжком. Якщо площа кімнати не стиснута, то виглядати така схема буде більш ніж сучасно. Хоча заради стилю доведеться пожертвувати комфортом - зникне «килимова стежка» по периметру ліжка. Доведеться вставати ногами на холодну підлогу. Хоча це не проблема, якщо підлога оснащена підігрівом.
Асиметрично. Любителям всього оригінального підійде нестандартне рішення - розміщення килима по діагоналі - у вигляді ромба. Один кут заходить під ліжко, а три інших виходять назовні.
"По колу". Круглі килими дають можливість експериментувати. Якщо ліжко прямокутне, то килим-коло можна розмістити несиметрично, підстеливши його під одну з ніжок ліжка. Цікаво виглядає тандем з круглого килима і ліжка такої ж форми. Відсутність гострих кутів налаштовує на миролюбний лад.

Як правильно постелити килим в спальні: рекомендації дизайнерів з вибору кольору, фактури і стилю

Щодо кольорової палітри, фактур і стилістики художники інтер'єру радять дотримуватися кількох правил:
Якщо тони кімнати світлі, пастельні, то килим повинен стати яскравим акцентом. В такому випадку підбирайте насичені і соковиті тони.
Килим з великим малюнком, що заходить під ліжко, не буде вигідно виглядати. Вся його виразність зникне і не справить належного ефекту.
Якщо в килимовому декорі використовуються відразу декілька різних полотен, вони повинні поєднуватися між собою. Витримати стиль, фактуру і кольорове оформлення - головне завдання при втіленні подібної ідеї в життя.
У спальню, виконану в сучасному стилі, бажано підбирати килими без малюнків. Ідеальний варіант - однотонні покриття з довгим або різнорівневим ворсом.
Килими краще поєднувати за кольором зі шторами, покривалом і подушками. Але цілком можливо і інше рішення, коли килимовий дизайн контрастує з навколишнім текстилем.
Килим необхідно гармонійно підбирати до стилю спальні. До класики підійдуть квіткові, барокові орнаменти. А кімнату в стилі кантрі або прованс прикрасить килим в дусі «потертого шику».

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років