Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Як вибрати килим на підлогу?

Як вибрати килим на підлогу?

Килими використовувалися для збереження тепла в будинку ще кілька століть тому. Сьогодні ж це не просто функціональний виріб, що забезпечує непогану тепло- та звукоізоляцію. Це ще і стильний елемент декору, що дозволяє зробити будь-який інтер'єр більш цікавим і креативним. Як же вибрати правильний варіант з тисячі моделей? Важливо дивитися на деякі характеристики килимів, про які ми розповімо далі.

 

Поєднання килима та інтер'єру кімнати

 

Звичайно, в першу чергу важливо, щоб килимове покриття ідеально вписувалося в інтер'єр кімнати. На щастя, сьогодні в магазинах представлено безліч моделей для будь-якого з актуальних стилів інтер'єру. Як вибрати килим під дизайн квартири?

 

  1. Для кімнати в класичному стилі більше підійдуть класичні килими. Також вони актуальні і для стилю бароко. Це розкішні вироби з великими візерунками, які стануть родзинкою вітальні або спальні, зазвичай такі килими розміщують по центру кімнати.
  2. Сучасний стиль інтер'єру поєднує в собі мінімалізм і креативний підхід до оформлення простору. Тому тут можна експериментувати з дизайном і відтінком килимів. Якщо хочете, щоб виріб не відволікав увагу від загального інтер'єру, зупиніться на однотонних моделях в нейтральному кольорі. Хочете, щоб килимок став акцентом кімнати? Що ж, вам підійдуть яскраві і сміливі відтінки - червоний, жовтий, фіолетовий і т.д.
  3. Для вінтажного стилю, а також для кімнат, оформлених в напрямку прованс, варто знайти штучно зістарені килимові покриття. При цьому самі полотна можуть бути, як однотонними, так і з візерунком. 

Ворс або без ворсу?

 

Сьогодні всі килимки можна розділити на два основних типи: з ворсом і безворсові. Вибирати той чи інший тип слід в першу чергу виходячи з того, де буде розміщуватися виріб.


Наприклад, для вітальні або спальні немає обмежень - тут можна використовувати будь-який тип покриттів, адже самі кімнати не відрізняються підвищеною забрудненістю і вологістю. У той час як на кухню або в коридор моделі з довгим ворсом краще не використовувати - ви втомитеся постійно чистити їх від пилу, бруду, плям їжі і т.д. Тут краще підійде красива і практична циновка.

 

Розмір і форма виробу

 

За розміром все килими слід ділити на маленькі, середні і великі. Щоб зрозуміти, який саме розмір має мати майбутнє покриття, краще заручитися сантиметровою стрічкою і окреслити з її допомогою контур майбутнього килима.

 

Габарити килимка будуть залежати від принципу розташування меблів в кімнаті. Якщо вона встановлена ​​по периметру, краще взяти невеликий або середнього розміру виріб, який після того, як ви покладете його на підлогу, залишить навколо себе хоч трохи вільного місця.

 

Якщо ж меблі сконцентровані в центрі кімнати, краще взяти великий виріб, який розмістить на собі стіл, крісло або комод.

 

Що ж стосується форми, то сьогодні виробники пропонують:

 

  1. Прямокутні килими. Найбільш універсальні, підходять як для квадратної, так і для витягнутої кімнати. 
  2. Овальні ідеально вписуються в маленьку кімнату за рахунок згладжених кутів.
  3. Круглі і квадратні. Використовуються переважно в квадратних приміщеннях або ж в витягнутих для зонування простору. 

Вибираємо матеріал килима

 

Що ж, тепер давайте розберемося, з якого матеріалу взяти килим? Сьогодні на полицях магазинів можна зустріти вироби з:

 

  1. Шерсті. Натуральний матеріал, який відрізняється розкішним зовнішнім виглядом і приємними тактильними відчуттями. Крім того, шерсть довговічна, і при правильному догляді килим може прослужити 30-50 років. Правда, доглядати за таким виробом досить складно, а при недостатньому чищенні в нитках може завестися моль або цвіль.
  2. Віскоза. По-іншому її ще називають штучний шовк. І це не дивно - ззовні ці два матеріали складно відрізнити один від одного. А ось за ціною і простотою у догляді віскоза помітно виграє.
  3. Синтетична нитка. Це може бути нейлон, поліпропілен, поліестер і т.д. Незважаючи на те, що всі ці матеріали мають штучне походження, вони відрізняються стильним зовнішнім виглядом і практичністю. За ними легко доглядати - будь-які забруднення можна вивести миючим засобом. 

Різноманітність килимів з одного боку просто вражає, а з іншого - може ввести в ступор. Тому, щоб не сумніватися у виборі, визначіться, який тип (матеріал, довжина ворсу), розмір і відтінок виробу потрібен в ту чи іншу кімнату. Врахуйте, що деякі килими можуть викликати алергію (наприклад, вовняні), а деякі (поліпропіленові) не відрізняються гарною зносостійкістю. Ретельно підійшовши до вибору килимка в квартиру, ви знайдете модель, яка прикрасить кімнату і подарує вашому будинку тепло і затишок.

Рекомендовані товари

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років