Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Килими та тепла підлога: чи можна використовувати разом

Килими та тепла підлога: чи можна використовувати разом

Килим у будинку – це неповторна естетика, яка привносить родзинку та дарує затишок. Але чи можна купувати таке покриття, якщо використовується система підігріву підлоги? Часто постає подібне питання серед клієнтів нашого магазину. Що ж, спробуємо з'ясувати, як застосовувати килимове покриття з подібною системою обігріву і чи це безпечно?

Сумісність килимів та системи «тепла підлога»

Чимало нюансів доведеться враховувати, підбираючи декоративний підлогу для теплої підлоги. Виходити потрібно від особливостей опалювального обладнання:

  • Електричний. Коли електричний струм проходить, провідники нагріваються і поступово віддають тепло в простір після відключення живлення. Таке обладнання може бути інфрачервоним чи кабельним. У першому випадку мідні провідники, вкриті вуглецевою плівкою, виробляють енергію виключно в інфрачервоному діапазоні. Після вимкнення живлення тепло утримується довше за кабельного обігріву. Отже, якщо купувати килим для приміщення з електричним підігрівом підлоги, то настил повинен бути з низьким або середнім ворсом на тонкій основі.
  • Водяне. При використанні такого обладнання теплоносій є водою, яка активно циркулює трубами, вмонтованими під підлогою. Такі «теплі підлоги» встановлюють виключно в приватних будинках, тому що в багатоквартирних спорудах є ризик нашкодити сусідам, затопивши поверх нижче у разі пошкодження цілісності труби. Для житлового простору з водяною системою обігріву краще купувати натуральне килимове покриття з коротким ворсом.

Що ще важливо знати під час вибору килима для підлоги з обігрівом?

Кабельна електрична підлога нагрівається практично миттєво. У зв'язку з цим не можна купувати товстий килим, адже він деформується і згодом викличе перегрів системи «теплої підлоги», що використовується. Господарям доведеться не тільки викинути килим, в якому вигорить підкладка, а й ремонтувати нагрівальні елементи, що вийшли з ладу. Вибирайте тонке, «дихаюче» покриття з низьким ворсом, а краще зовсім без ворсу.

З водяною підлогою також виникне проблема, якщо вмикати систему на обігрів понад 26 градусів. Тепло, що виділяється, буде вловлювати килим, далі не випускаючи в приміщення. В результаті кімната залишиться холодною, а ефективність такої зв'язки буде на нулі. Водяна підлога нагріває поверхню нерівномірно, тому килим із неякісною, синтетичною основою деформується при перепадах температури. Рекомендовано брати м'яке покриття із низькою теплоізоляцією. Це може бути оцинковка або тонкий килим без ворсу.

Підбирайте килим під конкретну зону в будинку правильно розставляючи акценти. Для передпокою візьміть килимок з жорстким ворсом і, бажано, з грязевідштовхувальним просоченням, для кухні підійде килим без ворсу, а для спальні - невеликий настил з ліжком з м'яким ворсом середньої висоти.

Рекомендовані товари

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років