Пн-Пт: 9:00-20:00
Сб-Нд: 10:00-18:00

Безкоштовна доставка
по Україні

Чи варто купувати килим українського виробництва

Чи варто купувати килим українського виробництва

Продукція з написом «made in Ukraine» викликає особливе захоплення та гордість за наших виробників. Килимовий промисел на території України процвітає не одне тисячоліття. З покоління в покоління передаються секрети майстерності, і тільки знаючі можуть творити справжні, ексклюзивні шедеври.

На жаль, сьогодні більшість гравців на ринку підлогових покриттів представлена не вітчизняними, а зарубіжними виробниками. У магазинах виставляється товар турецького, німецького, молдавського, іранського, китайського виробництва. Левову частку, до 50-55%, займає Туреччина. А що ж можна сказати про килими українських брендів?

Килимові покриття, що виробляються в Україні, займають лише до 10 % від загального обсягу товарообігу. Статистика невтішна, хоча перспектива розвитку цього бізнесу є дуже великою. Українські заводи давно відійшли від радянського рівня виробництва. Вони укомплектовані сучасним, першокласним обладнанням, яке дозволяє випускати дорогі, дизайнерські моделі. Іноді, така продукція за якістю виготовлення помітно перевершує імпортну.

Головні переваги українських килимів:

  • гарна сировина;
  • різноманітність забарвлень, текстур та форм;
  • гіпоалергенність;
  • довговічність;
  • зносостійкість;
  • легкість у догляді.

Навіть найдорожчі колекції з натуральних матеріалів українського виробництва коштують менше за свої закордонні аналоги. Справа в тому, що в ціні не враховуються витрати на проходження митниці та сплату зборів. Тому, якщо ви шукаєте ексклюзивний варіант і ціна для вас один із ключових показників, то краще віддавати свою перевагу продукції вітчизняного виробництва.

Яку сировину використовують на заводах в Україні?

Насамперед – це натуральна шерсть, яку постачають із західної частини країни. Вона неймовірно тепла, дуже м'яка і приємна на дотик. Також у виробництві використовується віскоза. Вона є кращою альтернативою шовку, адже хороша в процесі експлуатації і не становить особливого клопоту у догляді.

Килими із синтетики – більш дешеві варіанти, доступні для мешканців із середнім рівнем доходу. Їх виготовляють із поліестеру, поліпропілену, нейлону та інших матеріалів. Таке покриття для підлоги легко чиститися і практично не піддається деформаціям. Попит серед споживачів постійно зростає рік у рік.

Килим українського виробництва може бути використаний у різних приміщеннях будинку. Для вітальні або спальні можна брати виріб із середнім/високим ворсом. Таке покриття для підлоги буде викликати приємні відчуття при контакті, особливо, якщо в будинку є діти. Для кухні, ванної кімнати та коридору краще брати тонкий килим, який швидко сохне, легко чиститись від плям та бруду. Це можуть бути вироби круглої, овальної або асиметричної форми, які нададуть родзинці загальному простору.

Безкоштовна доставка
товарів по Україні

100% якість
від виробника

Великий асортимент
8000+ товарів

Досвід роботи
більше 12 років